• English
  • Deutsch
  • Dutch
  • Italiano

Villa Cerro

"Un'oasi di tranquillità ai piedi dei Monti Sibillini"
VILLA CERRO
ligt in het hart van de regio  Le Marche. 
De dichtstbij gelegen dorpen zijn Amandola en Sarnano.

La Tenuta ligt op de plek waar de drie provincies Ascoli, Macerata and Fermo samenkomen. Vanaf hier zijn vele plaatsen die vanuit kunstzinnig of cultureel oogpunt interessant zijn, eenvoudig te bereiken.

Nationaal Park Sibillini

Het Nationaal Park Sibillini Gebergte omvat meer dan 70.000 hectare en strekt zich uit tussen Umbrië en Le Marche. Het park is gevormd in 1993. Karakteristiek voor het park zijn de vele, meer dan 2.000 meter hoge bergtoppen, waarvan de hoogste die van de Vettore is met 2.476 meter. Aan de oostzijde van de bergen, in Le Marche, bevinden zich de valleien van de rivieren Aso, Tenna en Ambro, die samen met de Nera aan de westkant het rivierenstelsel van het park vormen.

Er zijn ook twee meren, Fiastra (een stuwmeer) en Pilatus, dat zich op 1.940 meter boven zeeniveau bevindt, onder de top van de Vettore. Er is een grote rijkdom aan verschillende soorten bomen, waaronder Turkse eik, bergesdoorn, walnoot, groene eik en beuk. Er zijn vijftig verschillende soorten zoogdieren, waaronder wolven, stekelvarkens, marters en sneeuwmuizen.  Er zijn 150 verschillende soorten vogels, zoals de steenarend, slechtvalken, kerkuilen, haviken, spechten en alpenvinken.

Er zijn meer dan twintig verschillende soorten reptielen en amfibieën in het park, zoals de spitssnuitadder en een unieke kleine kreeftachtige, die wordt gevonden in het Meer van Pilatus.

Op verzoek organiseert het management excursies naar de meest fascinerende bestemmingen:
- een bezoek aan het Fiastra Meer
- een wandeling vanaf Infernaccio/Klooster van Sint Leonardus/Watervallen van Rio
- een bezoek aan het Meer van Pilatus
- een bezoek aan de berg Sibilla (van de legende)
- een bezoek aan de berg Vettore (de hoogste bergtop van de Sibillini)

Er zijn in de streek wandelgidsen beschikbaar om gezelschappen op langere wandelingen door de bergen te leiden. 
Voor nadere informatie http://www.sibillini.net


Sport en gezondheid


Skiën

Skiliefhebbers vinden de skihellingen van Sarnano-Sassotetto op slechts 15 kilometer afstand van La Tenuta. Er zijn zeven afdalingen beschikbaar voor skiërs van elk niveau, met nieuwe skiliften. 
Voor meer informatie www.sarnanoneve.it

Aan de andere kant van het Sibillini gebergte, in Umbrië, liggen de hellingen van Ussita-Frontignano, met 14 kilometer aan afdalingen. 
Informatie op www.ussita-frontignano.com

Kuurbaden

De kuurbaden in Sarnano zijn ingericht in 1933. De verschillende behandelingen omvatten stoombaden, zwavelbaden, modderbaden, alsook schoonheidsbehandelingen en massages. Het water komt omhoog op drie plekken: La Terro met zwavelhoudend water, dat wordt aanbevolen bij oor-, neus- en keelklachten, ademhalingsmoeilijkheden, huidaandoeningen, gynaecologische klachten, darm- en leverstoornissen. De overige twee baden (Sint Jacon en de Drie Heiligen) beschikken over bicarbonated calciumrijk water, dat wordt aanbevolen bij spijsverteringsklachten, leverproblemen en nierstoornissen. 
De kuurbaden zijn te vinden in Viale Baglioni 14 in Sarnano 
(telefoon 0733 – 657 274, telefax 0733 – 658 290)

Zee

In de zomer kunnen gasten van La Tenuta genieten van de ‘Groene Riviera van de Picena’, de reeks prachtige stranden die de Adriatische kust vormen. De dichtstbij gelegen stranden zijn te vinden bij Porto San Giorgio en Pedaso, op ongeveer 50 kilometer afstand, en bereikbaar via de provinciale wegen 210 en 433. Het strand van Porto San Giorgio heeft een ‘Blauwe Vlag’, dat garant staat voor een goede zeewaterkwaliteit, maar ook het bewijs vormt van de aandacht voor het milieu en duurzame toeristische voorzieningen. Op minder dan 80 kilometer ligt de stad San Benedetto del Tronto, de belangrijkste stad van de Marche Riviera, met zijn schitterende palmenboulevard.Shopping

Designer Outlets

Voor de liefhebbers van winkelen zijn er vele outlet-winkels van de grote Italiaanse ontwerpers, zoals: 
Armani (in Matelica), 
Nazareno Gabrielli (in Tolentino), 
Tod’s (in S. Elpidio a Mare)
Kijk voor een compleet overzicht op: www.spaccimarche.com

Eten

Streekprodukten
In de maaltijden in de regio van het Nationale Park Sibillini gaan de smaken van het boerenland en van de varkensmesterij samen. De belangrijkste kaas van de streek is pecorino, maar ricotta (zowel vers als gekruid) kan ook worden gevonden, evenals – minder gewoon -  geitenkazen en kazen van diverse samenstelling.
De streek staat bekend om zijn buitengewone salamiworsten, verse worst en hammen. Tot de overige regionale producten behoren een grote verscheidenheid aan appels, truffels, paddenstoelen, kastanjes, kikkererwten en grote bonen. Er zijn twee uitstekende lokaalgestookte likeuren, Mistra en Vin Cotto. 

Lokale gastronomie:
De bekendste gerechten zijn:
Olive ascolane (ontpitte groene olijven, gevuld met vlees en salmi, gefrituurd in een korstje van paneermeel) 
Ciausculu (salami van fijngemalen varkensvlees, gekruid met knoflook en peper)
Zuppa di cicerchia (traditioneel recept voor soep met grote bonen en kikkererwten)
Vincisgrassi (een lokaal gerecht dat lijkt op lasagne, op basis van een traditionele vleessaus waarin kip en varkensvlees zijn verwerkt) 
Porchetta alla marchigiana (geroosterd speenvarken, gevuld met wilde venkel, knoflook, zout, peper, geroosterd in droge witte wijn)
Pollo alla maceratese (stoofpot van kip met kippenlever en ei)
Serpe (zoete pastei, gevuld met amandelen, chocolade en rum)
Caciuni (zoete pastei met laagjes pecorino)
Ciambelle al mosto (cake in de vorm van een donut met druivenlikeur)

Wijnen
Uit het grote aanbod lokale wijnen (zowel ‘doc’-wijnen, als met de kwalificatie ‘docg’) zijn de meer bekende de Verdicchio van Matelica, Faleria van Colli Ascolani, de Rosso Piceno en de licht-mouserende rode Vernaccia van Serrapetrona.